Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΔΙΑΒΑΣTΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ε;!

ΔΕΥΤΈΡΑ, 8 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2013


ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΑΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

     Η ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
    
Στην Ελλάδα της κρίσεως ξεπηδούν διάφορα προβλήματα. Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι η επαιτεία και ειδικά αυτή που γίνεται από ανήλικα παιδιά και μάλιστα πολλές φορές προερχόμενα από το εξωτερικό. Συνήθως η επαιτεία συνοδεύεται και από την βία κάθε μορφής. Δυστυχώς πίσω από τους επαίτες αυτούς βρίσκονται κυκλώματα που ασκούν βία στα άτομα αυτά.

   Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ο θάνατος ενδεκάχρονου κοριτσιού στην Θεσσαλονίκη, που ζητιάνευε στα φανάρια και παρασύρθηκε από διερχόμενο λεωφορείο. Το μοναδικό πρόσωπο που εμφανίσθηκε στο νεκροτομείο για να παραλάβει τη σορό ήταν μια γυναίκα πενήντα χρονών που δήλωσε γιαγιά της ενδεκάχρονης. Επέδειξε στις Αρχές το διαβατήριο με τα στοιχεία του κοριτσιού, ωστόσο αποδείχθηκε ότι το έγγραφο  ανήκε σε άλλο κορίτσι τσιγγάνικης καταγωγής από την Βουλγαρία. Αυτό το επιβεβαίωσαν οι Βουλγαρικές Αρχές.
     Οι περισσότεροι από αυτούς είναι θύματα κυκλωμάτων από την Βουλγαρία και την Ρουμανία που τους χρησιμοποιούν για να θησαυρίζουν. Στρατολογούνται από συμμορίες τσιγγάνων στις κοινότητες των Ρομά, που μόνο στην Βουλγαρία υπολογίζονται στις 600.000, και μεταφέρονται με λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη, όπου αναπτύσσονται σε επίκαιρα σημεία στο εμπορικό κέντρο.
     Με την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το άνοιγμα των συνόρων, χιλιάδες Ρομά – τα πρώτα θύματα της κρίσεως που σάρωσε τις χώρες μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος -  κατέφυγαν σε Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, όπου πολλοί εξ αυτών επιδόθηκαν στην επαιτεία αλλά και στις μικροκλοπές. Οι Αρχές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην απέλασή τους, κυρίως διότι προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

     Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες κρουσμάτων βίας κάθε μορφής από τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως. Η άσκηση βίας δεν επιχειρείται μόνο με χειροδικίες ή επιθέσεις με άλλα μέσα. Η βία ασκείται με πολλούς τρόπους και μέσα. Η βία έχει σκοπό την άλωση του  ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα της ζωής του ( ψυχολογική βία, σωματική βία, οικονομική βία, οικογενειακή βία, συνειδησιακή βία κ.ο.κ.).
     Η κάθε μορφή βίας ξεκινάει από διαφορετικά κίνητρα, χρησιμοποιεί πολλά και διάφορα μέσα και στοχεύει σε διαφορετικούς στόχους και σκοπούς. Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις θέμα είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ελευθερία, το πανάκριβο αυτό αγαθό και δώρο, που ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο και που οι ανθρώπινοι νόμοι κατοχυρώνουν με νομοθετικές πράξεις και αποφάσεις. 
     Ανυπόφορη, πλέον, έχει γίνει στην καθημερινή μας ζωή η άσκηση βίας στις μορφές της επαγγελματικής και οργανωμένης επαιτείας, καθώς και της κλοπής. Αναζητώντας τα αίτια,, ουδόλως επιθυμούμε να αποκρύψουμε και να αποσιωπήσουμε την σκληρή καθημερινή πραγματικότητα της ανέχειας, της φτώχειας και της πείνας. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν καλούς συμβούλους τέτοιων αντικοινωνικών συμπεριφορών.
     Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε, ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν αντέχει άλλο τέτοιου είδους βιασμούς. Στον δρόμο που περπατάμε, στην εργασία μας, σε όλους τους χώρους παροχής υπηρεσιών ή εμπορίου αγαθών, όπου είμαστε υποχρεωμένοι να βρεθούμε, στους Ιερούς Ναούς που πηγαίνουμε να προσφέρουμε τη λατρεία μας στον Θεό, παντού ερχόμαστε αντιμέτωποι με την οργανωμένη και βιομηχανοποιημένη επαιτεία.
     Πίσω από τον εγκάθετο επαίτη, με την κακόγουστη εμφάνιση, το κακόμοιρο ντύσιμο, τα παραποιημένα σωματικά, νοητικά και κινητικά φαινόμενα, κρύβονται οι οργανωμένες κλίκες, τα «αφεντικά», οι «βιομήχανοι», οι σχεδιαστές όλης αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και του αθέμιτου παραπλουτισμού. Κρύβονται εκείνοι που θέλουν να εξαφανίσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να εκμεταλλευθούν τους ανθρώπους αυτούς.
     Μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα ο παράγων άνθρωπος γίνεται αντικείμενο ανελέητης εκμεταλλεύσεως και συνειδησιακής κακοποιήσεως. Μέσα  του δημιουργείται μια δουλοπρεπής αντιμετώπιση της καταστάσεως αυτής. Ο επαίτης είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής  κρίσης και της φτώχειας που μαστίζει την χώρα μας. Η επαιτεία είναι  φαινόμενο που συνεχώς θα αυξάνεται, αν δεν γίνει κάτι καλύτερο σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο  μας.
     Οι επαίτες δημιουργούν, χωρίς να το επιδιώκουν, γύρω μας ένα καταθλιπτικό κλίμα, ικανό να μας ασκήσει ψυχολογική πίεση και η εικόνα τους να μας δημιουργήσει ηθικά διλήμματα. Οι επαίτες, κυρίως τα παιδιά, θα έχουν επιπτώσεις από  τα αφεντικά «προστάτες» τους, αν δεν επιστρέψουν με ικανοποιητικό «μεροκάματο».
     Η επαιτεία είναι κοινωνικό φαινόμενο και πρέπει να αντιμετωπισθεί από την Πολιτεία και όχι από την εξατομικευμένη «φιλανθρωπία». Εκεί όμως που δεν υπάρχει κοινωνική ομπρέλα και στήριγμα συλλογικό, μπαίνει σε λειτουργία η ατομική ανάγκη που απευθύνεται στις φιλάνθρωπες διαθέσεις του καθενός μας ξεχωριστά. Χωρίς να αποκλείουμε την αρετή της ελεημοσύνης, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί.
    Ένα ακόμη πρόβλημα που έχει προκύψει από την επαιτεία είναι η ταλαιπωρία, που υφίστανται τα μικρά παιδιά. Τα παιδιά που κρατούν στην αγκαλιά τους γυναίκες επαίτες είναι ναρκωμένα για να μην διαμαρτύρονται και να κάθονται ήσυχα. Παρακάτω παραθέτουμε κάποια δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα αυτό.
     Επίσης κάποιες εξαφανίσεις συνανθρώπων μας που γίνονται τώρα τελευταία, σχετίζονται με το εμπόριο οργάνων ανθρωπίνων σωμάτων. Είναι και αυτό το γεγονός σχετικό με την βιομηχανοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας και φτώχειας. Παρακάτω δημοσιεύουμε κάποια σχετικά γεγονότα.

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ

************

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιδιά που κρατούν οι "επαγγελματίες επαίτες" κοιμούνται συνεχώς;

 Το άρθρο αυτό έχει κυκλοφορήσει στο facebook και ο συγγραφέας του είναι άγνωστος. Η ιστορία του όμως είναι, δυστυχώς, πολύ γνωστή.


Σίγουρα έχει μία δόση αλήθειας, αν και οι “ουσίες” φαντάζουν υπερβολικές.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η ανθρώπινη θηριωδία δεν έχει όρια. Ας θυμηθούμε το “ελεύθερο Κόσοβο” στο οποίο έσφαζαν αμάχους και τους έπαιρναν τα όργανα. Όταν η Κάρλα Ντελ Πόντε το αποκάλυψε, πήγε απ’ ευθείας στα αζήτητα.

Διαβάστε:

Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια…. γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας. Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη.
Η γυναίκα κατάχαμα στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους. Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι. Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα.
Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας…
Καθημερινά, επί ένα μήνα, προσπερνούσα τη ζητιάνα, χωρίς βεβαίως να της δίνω χρήματα, γνωρίζοντας καλά ότι είναι “υπάλληλος” μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου. Σε αυτόν θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας της ζητιάνας… Όχι ότι κι αυτή δεν κερδίζει τίποτα φυσικά… ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται…
Αφού λοιπόν την προσπερνούσα αδιάφορα επί ένα μήνα, ξαφνικά το συνειδητοποίησα… Στέκομαι μπροστά της κοιτάζοντας αυτό το μωρό και συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένα δίχρονο μωρό, από το πρωί μέχρι το βράδυ “κοιμάται” συνεχώς στην αγκαλιά της “μαμάς” του, χωρίς να κλαίει, να γκρινιάζει, να μουρμουρίζει, να σαλεύει καν!
Όποιος από εμάς έχει παιδιά, ξέρει καλά… ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία με δυκολία κοιμάται ακόμα και τη νύχτα, πόσο μάλλον ολόκληρη την ημέρα συνεχώς!
Το συγκεκριμένο μωρό της ζητιάνας, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ ξύπνιο… Κοιτούσα μια αυτό, μια εκείνη, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Στο τέλος, δείχνοντας το μωρό, τη ρώτησα:”-Γιατί κοιμάται συνέχεια;”
Εκείνη, με αγνόησε, προσποιούμενη ότι δεν με άκουσε. Επανέλαβα την ερώτηση. Σήκωσε το βλέμμα της, φανερά ενοχλημένη, και με απόμακρο ύφος μουρμούρισε μια βρισιά μέσα από τα χείλια της.
Ξαναρώτησα με απόγνωση: “-Γιατί κοιμάται συνέχεια;!” … Πίσω μου, κάποιος με έπιασε από τον ώμο. Ένας ηλικιωμένος κύριος, ενοχλημένος από την “απάνθρωπη” συμπεριφορά μου, με επέπληξε: “Γιατί την ενοχλείς; Δεν την αφήνεις ήσυχη στην δυστυχία της;” … και απομακρύνθηκε αφού πέταξε μερικά νομίσματα στο ποτηράκι της ζητιάνας, ικανοποιημένος σίγουρα για την καλή του πράξη της ημέρας. Εκείνη, σαν “καλή χριστιανή”, τον ευχαρίστησε αρχίζοντας να σταυροκοπιέται με μανία.
Την επόμενη μέρα ήρθα σε επικοινωνία με έναν παλιό γνωστό. Έναν ρουμανικής καταγωγής αστείο ανθρωπάκο, με μικρά κατάμαυρα μάτια. Η μόρφωσή του περιορίστηκε στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και να είναι περήφανος ιδιοκτήτης μιας έπαυλης με -ποιός ξέρει πόσα- δωμάτια και μπαλκόνια. Αυτός ο “φίλος” με κατατόπισε επαρκώς γι αυτήν την μπίζνα:
Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, παρά το φαινομενικά πρόχειρο και αυθόρμητο σκηνικό της. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν, είτε τα έχουν ενοικιάσει από οικογένειες αλκοολικών, ή απλώς τα έχουν κλέψει. Έπρεπε όμως να μάθω και γιατί κοιμούνται συνέχεια…
Ο “φίλος” μου, πολύ φυσικά και με κανένα δισταγμό (σαν να μου έλεγε για τον καιρό) απάντησε στην ερώτησή μου: “-Ναι, είναι ναρκωμένα… με ηρωίνη ή βότκα” … Έμεινα αποσβολωμένος… “-Ποιά είναι ναρκωμένα με ηρωίνη ή βότκα;!” “-Τα παιδιά ντε, για να μην έχουν φασαρίες. Θα πρέπει να μένουν καθηλωμένα με μια άγνωστη γυναίκα όλη μέρα, φαντάζεσαι πόσο θα γκρίνιαζαν;”
Αυτό κάνουν. Για να διατηρούν το παιδί “ήρεμο” και κοιμισμένο όλη μέρα, το ναρκώνουν με αλκοόλ ή ναρκωτικά. Φυσικά, ο παιδικός παρθένος οργανισμός δεν το αντέχει και τα παιδιά αυτά πεθαίνουν. Συχνά κιόλας, το παιδάκι ξεψυχά στην αγκαλιά της ζητιάνας, κατά τη διάρκεια της “εργασίας” της… Και η υποτιθέμενη “μάνα” είναι αναγκασμένη να κρατά στην αγκαλιά της το νεκρό παιδάκι μέχρι το βράδυ που θα τελειώσει η “βάρδιά” της. Συμβαίνει σ’ αυτή τη “δουλειά” … Και οι περαστικοί θα την υποστηρίζουν ρίχνοντας την ελεημοσύνη τους στο ποτηράκι της, πιστεύοντας ότι κάνουν την καλή πράξη της ημέρας.
Την επόμενη μέρα ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο, με τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα, έτοιμος για σοβαρή επέμβαση. Η ζητιάνα καθόταν πάλι στο ίδιο σημείο, κρατώντας πάλι ένα παιδί. Ένα διαφορετικό από το χθεσινό παιδί. Άρχισα να της κάνω ερωτήσεις: πού είναι το χθεσινό παιδί, αν έχει χαρτιά για το παιδί…
Κι ενώ εκείνη με αγνοούσε συστηματικά, οι υπόλοιποι περαστικοί αντίθετα, με κατηγορούσαν ότι επιτίθεμαι σε μια κακόμοιρη ζητιάνα μάνα χωρίς λόγο, και με απομάκρυναν με περιφρόνηση. Δεν είχα άλλη λύση από το να απευθυνθώ στην αστυνομία. Όταν όμως η αστυνομία εμφανίστηκε, η ζητιάνα με το παιδί είχε εξαφανιστεί… Αισθάνθηκα σαν να παλεύω με ανεμόμυλους.
Την επόμενη φορά που θα δείτε ζητιάνα με παιδί, σκεφτείτε καλά πριν “βοηθήσετε” με τον οβολό σας. Μην κοιτάξετε το παιδάκι με τρυφερότητα, να το κοιτάξετε με τρόμο. Πρόκειται για ένα κακοποιημένο δυστυχισμένο πλάσμα, υποχείριο αδίστακτων κακοποιών. Με το να δώσετε χρήματα σε αυτήν που το εκμεταλλεύεται, διαιωνίζετε την αλυσίδα αυτής της “μπίζνας” και συμβάλλετε ενεργά στο φόνο ενός ακόμη παιδιού.
Όπως κάθε επιχείρηση που κλείνει όταν δεν έχει πια πελάτες, έτσι κι αυτή θα εξέλειπε, αν δεν υπήρχε κόσμος που να ανταποκρίνεται, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη “πελατεία” της. Η εξάλειψη τέτοιου είδους “επιχειρήσεων” σημαίνει ότι λιγότερα παιδιά θα κλαπούν και θα δολοφονηθούν από χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ.
Τώρα πια γνωρίζετε γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνέχεια. Η επιλογή είναι δική σας.
Πηγή:  http://olympia.gr
************


Εμπορία παιδιών: Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες είναι οι γονείς των θυμάτων
Οι περισσότερες περιπτώσεις εμπορίας παιδιών στη Βουλγαρίαοργανώνονται από τους ίδιους τους γονείς των θυμάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Κρατικής Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων, Καλίν Καμένοφ, στη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για το θέμα της παροχής βοήθειας και επανένταξης παιδιών θυμάτων trafficking.
Το 2012, συνολικά 65 παιδιά από τη Βουλγαρία έπεσαν θύματα παράνομης εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, το οποίο διοργανώνει το Κέντρο για τη Μελέτη της Δημοκρατίας.

Τα παιδιά εξαναγκάστηκαν σε επαιτεία, πορνεία και σε κλοπές, τόνισε ο κ. Καμένοφ προσθέτοντας ότι 55 παιδιά από τη Βουλγαρία που επαιτούσαν στη Θεσσαλονίκη επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους τον περασμένο μήνα.

Η εμπορία παιδιών στη Βουλγαρία εξακολουθεί να αποτελεί ένα πρόβλημα που είναι πολύ δύσκολο να επιλυθεί. Πρόκειται για πολύ καλά οργανωμένη ομάδα εγκληματιών που είναι δύσκολο να φυλακιστούν, καθώς ως μάρτυρες κατηγορίας πρέπει να καταθέσουν τα παιδιά τους.

Ο κ. Καμένοφ εκτίμησε ότι οι προσπάθειες πρέπει να κατευθυνθούν προς την αποτελεσματικότερη συλλογή πληροφοριών από τα παιδιά θύματα trafficking, τα οποία σπάνια καταθέτουν εναντίον των γονέων τους. Ο πρόεδρος του Κρατικής Υπηρεσίας Προστασίας Παιδιών επισήμανε ακόμη ότι είναι αναγκαίες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ώστε να συμπεριληφθούν πιο αυστηρές τιμωρίες για εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος παιδιών.

Σε δράστες σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών και εμπόρους του trafficking πολλές φορές επιβάλλονται ποινές φυλάκισης με αναστολή ή ποινές υπό όρους. Η τιμωρία σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι η πραγματική φυλάκιση χωρίς αναστολή ή εξαγορά, σύμφωνα με τον κ. Καμένοφ.

Πηγή: newsit.gr


************

Πάτρα: Χρησιμοποιούσαν το μωρό... για να κλέβουν πορτοφόλια

Με πρόφαση την επαιτεία δύο γυναίκες ρομά άρπαξαν πορτοφόλι από δύο διερχόμενες γυναίκες στην οδό Γουναρη, μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ, στην Πάτρα. Οι δύο ρομά πλησίασαν τις διερχόμενες, η μία τους έδειξε το μωρό που κρατούσε στην αγκαλιά και ζητούσε χρηματική βοήθεια και η δεύτερη άρπαζε το πορτοφόλι μέσα από την τσάντα της μίας γυναίκας. 


Οι δύο γυναίκες - θύματα της κλοπής αντελήφθησαν την πράξη, κάλεσαν την αστυνομία και μέσα σε δευτερόλεπτα περιπολικό βρέθηκε στο σημείο. Αστυνομικοί συνέλαβαν τις ρομά στην οδόΚορίνθου. 

Πηγή: patrastimes.gr


************


ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτή η ιστορία είναι πραγματική, συνέβη στο αδελφό μιας φίλης μου πριν από ένα μήνα. Διαβάστε το και ενημερώστε όσο περισσότερους μπορείτε.

Ο νέος αυτός είναι 30 ετών και χωρίς σχέση. Πήγε το βράδυ αυτό σε ένα μπαρ για να πιει ένα ποτό και ενώ κάθονταν μόνος παρατήρησε μια κοπέλα από απέναντι να τον κοιτά, αφού αντάλλαξαν μερικές ματιές αποφάσισε να πάει να τις μιλήσει.Ήπιαν μαζί δύο ποτά και τότε η κοπέλα προφασίστηκε ότι δεν αισθάνεται καλά και παρακάλεσε τον νεαρό... να την πάει στο σπίτι της. 

Αυτός δεν το αρνήθηκε και την πήγε, όταν έφτασαν εκεί του είπε ότι νοιώθει καλύτερα και για να τον ευχαριστήσει του ζήτησε να ανέβει στο σπίτι της να το κεράσει ένα ποτό. Εκείνος πιθανότατα νομίζοντας ότι η βραδιά θα έχει και συνέχεια ανέβηκε μαζί της. Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πίνει δύο γουλιές από το ποτό που του είχε ετοιμάσει η κοπέλα.

Ο νέος ξύπνησε την επόμενη μέρα μέσα σε μία μπανιέρα γεμάτη με παγάκια και ακριβώς μπροστά του στον τοίχο ήταν κολλημένο ένα σημείωμα το οποίο έλεγε ” Μην κουνηθείς καθόλου. Δίπλα σου υπάρχει ένα τηλέφωνο. Πάρε αμέσως το 166 . Πανικοβλημένος όπως ήταν πήρε πράγματι το 166 και όταν απάντησε η τηλεφωνήτρια της εξήγησε την κατάσταση. Τότε αυτή τον ρώτησε αν πίσω από την πλάτη του υπήρχε μια μεταλλική πλάκα. Γυρνώντας προσεκτικά είδε ότι όντως είχε μια πλάκα στην πλάτη του και το είπα στην τηλεφωνήτρια. Τότε αυτή του είπε να μην κουνηθεί του ζήτησε την διεύθυνση.

Μετά έμαθε ότι του είχαν αφαιρέσει τον έναν νεφρό!!! Του είχαν τοποθετήσει την πλάκα για να μην μετακινηθεί και τον είχαν στα παγάκια για να μην πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία αφού είχαν μεν ράψει την τομή αλλά δεν ήταν δυνατόν να ακολουθήσουν την πλήρη ιατρική διαδικασία. Του εξήγησαν δε ότι η αφαίρεση είχε γίνει από χειρουργό και μάλιστα με εκπληκτική δεξιοτεχνία..

Πρέπει να ενημερώσετε όσο περισσότερους μπορείτε γιατί ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πάει στα κανάλια και τις εφημερίδες αφού για να ξεπεράσει το σοκ τον παρακολουθεί ψυχίατρος” .

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr