Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012




Προς
τους ευσεβείς χριστιανούς
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως



Αγαπητοί μου,

Η ενσκύψασα βαθυτάτη οικονομική κρίσις έπληξε μεταξύ άλλων και τα Φιλανθρωπικά μας Ιδρύματα, ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» και Καλλιμανοπούλειο, τα οποία πλέον αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητος.
Ήδη μετά πολλής δυσκολίας καταβάλλουμε τους μισθούς των εργαζομένων μας, που μοχθούν νυχθημερόν, ώστε οι φιλοξενούμενοι γέροντες να απολαμβάνουν της φροντίδας και της αγάπης μας.
Παράλληλα, η έλλειψις προσωπικού και η οικονομική αδυναμία της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως να προβεί σε νέες προσλήψεις, μας αναγκάζει να απευθυνθούμε στην αγάπη σας και στα φιλάνθρωπά σας αισθήματα και να σας παρακαλέσουμε, όσοι επιθυμείτε, να έρθετε εις το Ίδρυμα ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ», δια να προσφέρετε τις εθελοντικές υπηρεσίες σας, που αφορούν την περιποίηση και προσωπική καθαριότητα των φιλοξενουμένων.
Αφορμώμενοι από τον Απόστολο των Εθνών Παύλο «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε» και ατενίζοντες τον Σταυρό του Κυρίου μας, όπου η θυσιαστική αγάπη Του έγινε η οδός δια την προσωπική μας σωτηρία, αλλά και παράδειγμα μιμήσεως, ας γίνουμε και εμείς θυσία προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, αντικρύζοντες στο πρόσωπό του τον ίδιο τον Κύριο.

Μετ' εὐχῶν πατρικῶν
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: